jauhemaalaus Lahti Metapinta

 

Jauhemaalaus eli pulverimaalaus

Teoillisuuden valmistamat metallituotteet pinnoitetaan tavallisesti jauhemaalaamalla. Jauhe- eli pulverimaalipinnalla on paljon etuja puolellaan. Se on edullinen, nopea, kestävä ja luontoa säästävä pinnoitusmenetelmä. Tuotteet saavat kovan, mekaanista ja kemiallista kulutusta kestävän pinnan.

Jauhemaalauksen etuna on myös lähes rajaton värivalikoima ja värien kiiltoasteet. Metapinta Oy jauhemaalaa mm. moniulotteisia koneiden ja laitteiden komponetteja kansainvälisillä markkinoilla toimiville yrityksille. Näissä kohteissa vaatimuksena on täydellinen työn jälki ja asiakkaan värimäärittelyjen moitteeton noudattaminen.

 

jauhemaalaamo metapinta Lahti

Prosessi

Maalattava pinta puhdistetaan ennen jauhemaalausta höyry- tai vesipesurilla (rautafosvatointiesikäsittely) liasta, rasvasta yms.

Sen jälkeen tuote viedään maalauskaappiin, jossa maalijauhe ruiskutetaan käsiruiskulla tasaisesti pinnalle. Jauheen sähköstaattisen varauksen ansiosta se tarttuu helposti vaikeimpiinkin kulmiin, myös niihin joihin ei päästä märkämaalaamalla.

Sitten kappaletta kuumennetaan läpivirtausuunissa niin kauan, että jauhe sulaa sen pintaan kiinni. Tuote saa kovan ja kulutusta kestävän kalvonsa jäähdyttyään. Se on lähtövalmis asiakkaalle jo parin tunnin kuluttua maalauksesta.

jauhemaalaamo ja pulverimaalaamo Metapinta Lahti